Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Chef Mike Zeevenkel Blond

Externe Links: Untappd

Biertype: Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Biertypering(en): Huisbier, Opdrachtbier

Dit bier werd gebrouwen in de periode 2017 - 2019.

Gebrouwen bij:
Het Brouwdok (sinds 2017)

Op donderdag 30 november 2017 introduceerde Herberg de Waard van Ternaard het culinaire speciaalbier ‘Chef Mike’. Het bier is ontwikkeld door chef-kok Michael Roest samen met brouwerij De Kroon op Leeuwarden. Het bier is gebrouwen met vers zeevenkel uit het waddengebied. Aanleiding voor de ontwikkeling was het tienjarig bestaan van de Herberg. Voor de ontwikkeling van Chef Mike is ruim een jaar uitgetrokken. Het resultaat is een culinair bier dat goed past bij de pure en smaakvolle gerechten van de Herberg. Het zeevenkel geeft het bier een uitgesproken eigen aroma en smaak. Chef Mike is in een kleine oplage gebrouwen en exclusief verkrijgbaar bij Herberg de Waard van Ternaard. Op donderdag 30 november 2017 werd het eerste flesje Chef Mike feestelijk geopend door de bekende Friese culinaire gastheer Reitse Spanninga.

In december 2017 eindigde dit bier op de 2e plaats in de categorie "Licht" bij de verkiezing van het "Huisbier van het jaar 2017".

Beschrijving

  6%
  27
  12
  water, pilsmout, munchener mout, suiker, verse zeevenkel, hop (Styrian Goldings, Saaz), gist (S-33) en een flinke golf liefde voor de Wadden
  bovengisting
  Ja

Brouwerijen

Brouwerij De Kroon Op Leeuwarden


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur