Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Smoky Blonde Lager

Dit bier werd gebrouwen in 2017.

Marianne Faithfull, muze van Mick Jagger, icoon uit the sixties, bracht in 1979 het album Broken English uit met daarop het prachtige ‘The ballad of Lucy Jordan’. Een monument van een plaat, zo vinden tenminste ook bier-goeroe Derek Walsh en mede-eigenaar van Hoop Bier Paul Riteco.

Zo tegen het einde van het jaar is het altijd de tijd van de lijstjes, met uiteraard de Top 2000 als onbetwiste aanvoerder. ‘The ballad of Lucy Jordan’ was altijd vaste gast in de top 2000. En terecht. Tot 2016 …. Blijkbaar is het nodig om op onorthodoxe wijze aandacht te vragen voor een nieuwe notering. Onorthodox omdat het niet volgens de spelregels is toegestaan om ‘zomaar’ een bepaalde plaat te pluggen. Dat doen we niet, wel vragen we aandacht voor deze unieke vrouw en dito song. En hoe anders kan dat dan met drank ….

Marianne & drank, geen onlogische koppeling. Haar stem gaf al ‘at the age of 33’ aan, zo oud was zij ten tijde van de opname van ‘The ballad of Lucy Jordan’, dat ze al drie levens geleefd had. Maar anno nu, ‘at the age of 71’, is zij meer van de thee, zoals ze niet lang geleden in een interview aan gaf. Vandaar deze Smoky Lager. Bier wizard Derek Walsh voegde Lapsang Suchong thee toe aan een …. Lager, met dit als resultaat. Een uniek en eigenzinnig bier voor een unieke en eigenzinnige song!

Brouwerijen

Brouwerij Hoop


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur