Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Black Bastard

Externe Links: Brewver Untappd Ratebeer

Biertype: Stout - Imperial / Double
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2017.

De brouwerij schrijft over dit bier op de website:

De Black Bastard (9,5% alcohol) is een gitzwarte imperial stout met een zeer complexe smaak. De Black Bastard is een volmout stout die gebrouwen is met zeven moutsoorten en drie hopsoorten.En hij is gebrouwen vanwege het 10-jarige bestaan van de Muifelbrouwerij in 2017.

In 2017 was het zover, de Muifelbrouwerij bestond 10 jaar en dat werd dat jaar flink gevierd. Voor het 10-jarig bestaan zijn er twee nieuwe bieren gebrouwen, namelijk de Dr. Hop (Double IPA en bijnaam van eigenaar Martin) en de Black Bastard.

De Black Bastard is een Imperial Stout die gebrouwen is met maar liefst zeven moutsoorten, drie hopsoorten en hij heeft een dry hopping gekregen. De zeven moutsoorten zijn: Pale Ale, Münchener, Caramünich 60, Caramünich 120, Special B, Chocomout C900 en Zwarte Mout C1400. De hopsoorten zijn: Nothern Brewer, Columbus en Hallertau Mittelfrüh. We hebben voor deze versie de dry-hopping achterwege gelaten en het resultaat is een veel duidelijke nadruk op de geroosterde moutsmaken.

Beschrijving

  9.5%
  100
  54
  Mout: pale mout, munchener mout, cara50, cara120, Special B, carafa type I en carafa type 3 Hop: Northern brewer, columbus, Hallertau Mittelfruh (tijdens koken en dry hopping)
  bovengisting

Brouwerijen

Muifelbrouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur