Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Bertha 11

Biertypering(en): Opdrachtbier

Dit bier werd gebrouwen in 2017.

Een zacht roze feestbier met een frisse, zure rabarbersmaak en maar 4 procent alcohol. Dat is 'Bertha 11'. Het werd 3 september 2017 gepresenteerd tijdens de jaarlijkse barbecue van de finalisten van het Limburg Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) 2017 in het Gulpener Brouwlokaal in Gulpen.

Bertha 11, in kloeke 75cl flessen, is genoemd naar de bedenkster van het LVK Bertha Paulissen.

Het LVK bier is een initiatief van drie Limburgse artiesten: zangeres Katja Henz uit Maastricht en het Valkenburgse duo Andy Croonenberg en Roy Willems. Samen met Yves Geraedts, bedrijfsleider van het Gulpener Brouwlokaal en LVK-bestuurslid Jos Cremers hebben zij het ‘smaakprofiel’ van Bertha 11 bepaald. "De trend is om hoog alcoholische bieren met zware smaak te maken. Dat hebben we niet gedaan, we hebben een fruitig bier gemaakt met slechts 4 procent alcohol. Fris door het gebruik van rabarber. Het bier is gemaakt in juli en rabarber is echt Limburgs", licht Geraedts toe.

Bertha 11 wordt in een beperkte oplage verkocht. Van de 80 flessen verdwijnen er 33 in de LVK kelen. "De rest is te koop voor 10 euro. We hebben nog Bertha 11 op tap en op fust, maar op is op”, aldus Geraedts. Maar de Gulpener brouwer biedt een opening. "Als het LVK-bier een doorslaand succes wordt, dan kan met het bestuur overlegd worden om meer te brouwen.”

Beschrijving 2017

  4%

Brouwerijen

Gulpener Bierbrouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur