Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Schultenbräu Pilsener

Biertype: Pils(ener)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Biertypering(en): Opdrachtbier

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Blik, Fles

Supermarktpilsener verkrijgbaar bij Aldi. De inhoud van een blik is 33cl of 50cl, de inhoud van een fles 30cl. Het bier werd eerst gebrouwen voor "H. West, Maarssen". Sinds 2012 staat op de verpakking dat het bier wordt gebrouwen voor "B.B.H. B.V., Postbus 75468, 1070 AL Amsterdam". Het bier wordt voor de Nederlandse filialen van Aldi bij Bavaria in Lieshout gebrouwen. Daarvoor werd het gebrouwen bij Feldschlößchen A.G. te Braunschweig (Duitsland), bij Brouwerij Martens te Bocholt (België) en bij Brasserie de Saint-Omer in Sint-Omaars (Frankrijk). Sinds 2006 staat behalve op de blikken ook op de flessen bier van Aldi, die vroeger het merk 'Brouwmeester' droegen, het merk Schultenbräu vermeld. Net als bij de andere B-merken van Bavaria wordt als extra ingrediënt maltose toegevoegd. Hierdoor voldoet het niet aan het Duitse Reinheitsgebot.

In de films van New Kids werd dit bier veelvuldig gedronken, en daarmee heeft dit goedkope pilsener een soort cultstatus verkregen.

Er worden meerdere bieren onder de merknaam "Schulten Bräu" uitgebracht. Deze zijn ook verkrijgbaar bij Aldi, maar worden niet allemaal gebrouwen bij Bavaria.

Beschrijving

  5%
  Blond
  Water, gerstemout, maltose, hopextract, gist
  ondergisting

Brouwerijen

Royal Swinkels

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur