Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Hot Summer Nights

Biertype: Saison
Smaakcategorie: Amber & Elegant

Biertypering(en): Collaboration

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in 2017.

Gebrouwen bij:
Jopen Bier

Eind mei 2017 was brouwerij Austmann bij Jopen op bezoek voor een collaboration brew! Het resultaat: Hot Summer Nights, een lichte, frisse Saison van 5.5%. Gebrouwen met gruit: een mengsel van diverse kruiden. Het mengsel bestaat uit jacmelschillen, zwarte en witte peper en hyssop. Hyssop is een kruid met een licht mintachtige en bittere smaak. Hot Summer Nights is zacht bitter en heeft een licht peperig karakter. Ten slotte geven de jacmelschillen tonen van sinaasappel en de Summer-hop voegt tonen van tropisch fruit toe aan het bier. In juli 2017 op de markt gebracht.

Summer in de naam van het bier verwijst naar de Summer-hop. Bovendien is Hot Summer Nights een knipoog naar de song Summer Nights uit de film Grease. ‘Summer sun, something’s begun. But, uh oh, those summer nights…’ Geniet met Hot Summer Nights van de lange, zwoele zomeravonden!

Beschrijving

  4°C
  5.5%
  25
  water, gerstemout, tarwemout, tarwe, hop (Challenger, Target, Summer), kruiden (gruitmengsel: jacmelschillen, zwarte en witte peper, hyssop), gist
  bovengisting
  Ja
  Nee
  Nee

Brouwerijen

Austmann Bryggeri Jopen Bier


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur