Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

't Meijtje

In productie: Ja

Op 4 juni 2017 verscheen op de website van Brabants Dagblad het artikel Meierijstad heeft nu een eigen biertje:

Meierijstad heeft nu een eigen biertje
SCHIJNDEL - Meierijstad heeft vanaf nu een eigen biertje: 't Meijtje. Het werd zondag 4 juni gepresenteerd tijdens het 1 AnderFestival in Schijndel.

Het idee is bedacht door leerlingen van het Elde College uit Schijndel. En gebrouwen door brouwerij Sint-Servattemus uit Schijndel. ,,We zijn op het idee gekomen tijdens een politieke jongerendag", vertelt Eva van Engelen (17) uit Heeswijk-Dinther, die in havo vier zit op het Elde College.
Toon van der Heijden van Sint-Servattemus brouwde het biertje. ,,Het is een tripel met zoethout. En met 8 procent alcohol. Het is een zoet biertje met een licht bittere afdronk. Een biertje van verbinding, zoals Meierijstad dat ook is."

Het Meierijstad-biertje wordt binnenkort op drie plaatsen in de voormalige gemeenten Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode verkocht. Van Engelen: ,,De prijs is nog niet helemaal zeker." Het wordt verkocht bij de Bierspecialist in Veghel, bij Slijterij Van Boxmeer in Sint-Oedenrode en bij Gall & Gall in Schijndel. En later mogelijk op meer locaties.

Brouwerijen

Bierbrouwerij Sint Servattumus


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur