Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Maassluis Stadsbier Monstersche Sluis

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2011.

Gebrouwen bij:
Bierbrouwerij De 3 Horne

De Monstersche Sluis Maassluis, de eerste stad aan de Waterweg, en de thuisbasis van Raven Bone Hill, is bijna 400 jaar geleden ontstaan uit omwonenden van de Monstersche Sluis (1343), de sluis die het waterpeil van het achterland regelde, en boten uit de vlieten toegang tot de Maas verschaften. In 1972 is de sluis gesloten en gedempt en aan vogelpoep, onkruid en roest overgelaten. Inmiddels is er een stichting opgericht, Stichting Monstersche Sluis, bestaande uit voorstanders van heropening van de sluis. De samenwerking Raven Bone Hill is door de stichting uitgenodigd voor een bijzondere samenwerking. Raven Bone Hill brouwt een echt Maassluis Stadsbier, en Stichting Monstersche Sluis ontvangt een bedrag voor ieder in de zon, in een restaurant, in een café of thuis genoten biertje.

Het Bier
Begin maart 2011 heeft Raven Bone Hill samen met de Stichting Monstersche Sluis een proefsessie georganiseerd met een select proefpanel, bestaande uit ondernemers, politici, horecauitbaters en slijters. Zij hebben hun voorkeuren en aversies kenbaar gemaakt, en op basis hiervan zijn twee proefbrouwsels gebrouwen. Op 17 juni 2011 werden deze proefbrouwsels ter beoordeling gepresenteerd aan een groep van ongeveer 100 Maassluise ondernemers en bierliefhebbers. Nadat het lekkerste proefbrouwsel is gekozen en alle feedback is verwerkt, werd het definitieve brouwsel in een eerste oplage van 1.000 liter gebrouwen. Het bier is een toegankelijk blond bier met een alcoholgehalte tussen 4,5% en 6,5%

Presentatie
Vrijdag 30 september 2011 werd op de Furieade 2011 het bier voor het eerst gepresenteerd en getapt. Sinds die presentatie is het Monstersche Sluis Bier verkrijgbaar bij een groeiend aantal slijterijen en horecagelegenheden in en om Maassluis.

Brouwerijen

Raven Bone Hill


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur