Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Eem Kerst

Biertypering(en): Kerstbier

Vast assortiment: Ja
Vintage: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in de periode 2007 - 2014.

Bij het brouwen van Eem Kerst is gebruik gemaakt van vier soorten mout en drie hopvarianten. Het bier is gebrouwen zonder toevoegingen. Eem Kerst is een warm bier met mooie fruitige aroma's en de smaak is licht zoetig met subtiele bittere tonen.

In De Stad Amersfoort op maandag 3 december 2007: Nieuw Amersfoorts speciaalbier gepresenteerd
KOPPEL - Afgelopen vrijdag presenteerden de brouwers van bierbrouwerij de Eem hun nieuwe bier aan een selecte groep bierliefhebbers. Deze liefhebbers zijn allen aangesloten bij het Wijn- en biermakersgilde De Amervallei. De Amervallei is één van de grootste biergildes van Nederland en komt regelmatig samen in het clubgebouw aan De Schans. "Een prima locatie om ons nieuwe bier Eem Kerst te presenteren", aldus de brouwers Peter de Ruijter en Ruud van Moorst. De twee Amersfoortse brouwers zijn in 2006 gestart met het ontwikkelen van hun eigen bieren. Op dit moment maken ze twee standaardbieren, Eem Blond en Eem Bitter. Beide bieren zijn gebrouwen uit enkel water, mout, hop en gist en hebben een Belgisch karakter. Peter en Ruud brouwen hun bieren momenteel nog bij collegabrouwerij De Prael in Amsterdam, maar de verwachting is dat er binnenkort in Amersfoort kan worden gebrouwen. "We voeren momenteel gesprekken om een eigen locatie in Amersfoort te kunnen betrekken. Als alles naar wens verloopt, hopen we onze eigen brouwinstallatie te kunnen plaatsen in het voorjaar van 2009", aldus de brouwers.

Eem Kerst
Naast de standaardbieren Eem Blond en Eem Bitter worden er ook seizoensbieren ontwikkeld. Speciaal voor de feestdagen hebben de twee een kerstbier gebrouwen. Eem Kerst is een donker bier van circa 7% alcohol. Dankzij de gebruikte ingrediënten heeft Eem Kerst een verwarmend karakter. Er is van dit bier slechts één brouwsel gemaakt en om de exclusiviteit te benadrukken zijn de flessen handmatig genummerd. Voor het etiket hebben de brouwers zich laten inspireren door de vele bijzondere monumenten binnen de Amersfoortse stadsmuren. De koppelpoort is zo'n bijzonder monument. Een bevriende fotograaf, Hans Niezen, had in zijn rijke fotoarchief een prachtige opname van de koppelpoort, dat gebruikt mocht worden voor op het etiket. Het ligt in de bedoeling van de brouwers om elk jaar in de decembermaand een Amersfoorts monument af te beelden op de etiketten van Eem Kerst.

De Eem Kerst werd in 2010 gebrouwen bij Brouwerij De Praght in Dronten.

Beschrijving

  7.5%

Brouwerijen

Brouwerij Eembier


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur