Bieren
Brabantse Wal
Dit bier werd gebrouwen in 2004.
Op zondag 3 september 2004 werd in Putte het eerste glas Brabantse Wal getapt. Op een plein aan de Antwerpsestraat werd het eerste vaatje bier aangesloten en mocht de Woensdrechtse wethouder Vic Huijgens het eerste pilsje tappen. Het bier is gebrouwen naar een oud recept. Ingrediënten zijn onder meer kwelwater van de Brabantse Wal met toevoeging van een vleugje koriander en Curacaoschillen. Het etiket van de fles is ontworpen door Paul Versijp, medewerker recreatie en toerisme bij de gemeente Bergen op Zoom. Hte idee voor het bier was afkomstig van de werkgroep promotie Brabantse Wal, die al eerder een aantal streekproducten heeft geintroduceerd, zoals de Wilhelmietensoep, het Brabantse Wal snoepke en Brabantse Wal asperges.
Brouwerijen
ScheldebrouwerijAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: