Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Apeldoorns Tripel

Biertype: Tripel
Smaakcategorie: Blond & Krachtig

Dit bier werd gebrouwen vanaf 2004 (einddatum onbekend).

Het recept van Apeldoorns Tripel werd geleverd door amateurbrouwer Ton van Vreeswijk. Het bier werd gepresenteerd op 3 maart 2004 in Eetcafé Het Pakhuys. In dit etablissement is het bier van tap verkrijgbaar. Voor de rest is het bier alleen in een aantal slijterijen verkrijgbaar. Apeldoorns Tripel is een bier van hoge gisting. Het bier werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De 3 Horne. Het bier van Ton van Vreeswijk kwam bovendrijven nadat een deskundige jury zich in het najaar van 2003 over verschillende bieren van Apeldoornse brouwers had gebogen. Uiteindelijk had brouwmeester Sjef Groothuis van De 3 Horne het laatste woord in het brouwproces. Het eindresultaat is een wat lichter bier dan Van Vreeswijk brouwde met een tikkeltje meer bitter. Het Apeldoorns Tripel is te koop in flessen van 75 cl en in pijpjes van 33 cl. De eerste lichting bestaat uit 750 liter flessenbier en vijf vaatjes die voor de tap bestemd zijn. De AWA is de club van Apeldoornse amateurbrouwers, die niet alleen het tripel onder zijn beheer heeft, maar ook het stadsbier, witbier en bock. De flesjes vinden snel hun weg naar de consument. Tot voor kort waren de speciaalbieren van de AWA niet te tappen. Het schuimde veel te hard. Maar sinds De 3 Horne daarop een passend antwoord heeft gevonden, tovert Het Pakhuys het Apeldoorns Stadsbier uit de pomp. Aan het assortiment is nu ook de tripel toegevoegd.

Brouwerijen

Stadsbierbrouwerij Apeldoorn


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur