Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Koning Honing

Biertype: Honey Beer
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Vast assortiment: Ja

Verpakking: Blik, Fles, Fust

Dit bier werd gebrouwen in de periode 1998 - 2023.

Koning Honing onderscheidt zich van de meeste honingbieren door toepassing van de bijzondere Siciliaanse oranjebloesemhoning en Canadese klaverhoning. Om de honing volledig tot uiting te laten komen wordt zij pas na de hoofdgisting aan het brouwsel toegevoegd. Canadese klaverhoning heeft een volle rijke boter/vanille geur en smaak. In tegenstelling tot de algemene verwachting is Koning Honing niet mierzoet, plakkerig of zwaar.

Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) wint old award (1ste prijs) in prestigieuze internationale bier competitie.
Purmerend, Noord Holland, 15 november 2007

De Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) heeft met het Koning Honing bier de gold award (1ste prijs) gewonnen in de European Beer Star Award 2007. SNAB Koning Honing heeft een gold award ontvangen in de categorie Specialty Honey Beer. Goud, zilver en bronzen awards in de 40 bierstijl categorieën tellende competitie zijn uitgereikt op 15 november 2007 tijdens de European Beer Star Award 2007 Ceremony op de BRAU Beviale te Nuremberg. Een meer dan 50 personen tellende onafhankelijke jury, uit o.a. de brouwerij en andere gerelateerde industrie, beoordeelde op 12 oktober 575 bieren uit totaal 28 landen. De meest belangrijke test criteria zijn zintuiglijke analyse en genot. Deelnemende landen: Australië, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, El Salvador, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Japan, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Mongolië, Nederland, Oostenrijk, Paraguay, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Slowakije, Thailand, Tsjechië, USA, Cyprus. The European Beer Star Award is voor de vierde keer georganiseerd. De competitie is gericht op brouwerijen van over de hele wereld, welke de Europese brouwtraditie hoog houden. Die bieren welke worden geacht specifiek authentiek te zijn, vol van karakter en opvallen in termen van smaak en kwaliteit, en daarnaast als beste met de categorie omschrijving overeenkomen, behoren tot de absolute top klasse. The European Beer Star Award is 4 jaar geleden in het leven geroepen door Verband Private Brauereien Bayern, Verband Private Brauereien Deutschlands en de Association of Small and Independent Breweries in Europe met het doel om de unieke variëteit van wereldwijde bieren te promoten.

Beschrijving

  10-14°C
  7.5%
  17.4

Brouwerijen

SNAB Bierbrouwers


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur