Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Texels Skiller Wit

Namen:
(1999-2020) Texels Wit
(2020-) Texels Skiller Wit

Biertype: Witbier
Smaakcategorie: Fris & Fruitig

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier wordt gebrouwen sinds 1999.

Een zomers bier. Skil is Texels voor Oudeschild, de plaats waar de brouwerij staat. Skiller Wit betekent dus: Witbier uit Oudeschild.

De brouwerij schrijft over dit bier:

Texels Skiller Wit is het frisse en kruidige witbier van het eiland Texel. Vol en romig van smaak met een hint van citrus en kruiden. Texels Skiller Wit is een zalige frisse dorstlesser op warme dagen.

Fris, kruidig en stralend als het eiland zelf. De naam is een ode aan het karakteristieke vissersdorp Oudeschild - Ouweskil in het Texels – waar de brouwerij gevestigd is. Texels Skiller Wit is ambachtelijk witbier, gebrouwen in de stijl van het Belgische ‘Wit’, met een hint van citrus en kruiden. Met een zalig romige, licht fruitige en kruidige afdronk biedt het ontspanning en verkoeling op een warme dag. Dit bovengistende witbier is ook verkrijgbaar van de tap. Texels Skiller Wit is fris als de branding en stralend als de zomerzon – een glas vol puur Texels genot. Fris, kruidig en stralend als het eiland zelf. De naam is een ode aan het karakteristieke vissersdorp Oudeschild - Ouweskil in het Texels – waar de brouwerij gevestigd is.

Beschrijving

  6°C
  5%

Brouwerijen

Texelse Bierbrouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur