Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Gulpener Biologisch Ur-Pilsner

Namen:
(1995-1997) Dageraad Boerenbrouwers Pilsner
(1997-1999) Dageraad Pilsner
(1999-2012) Limburgs Land Pilsner
(2012-) Gulpener Biologisch Ur-Pilsner

Externe Links: Untappd Ratebeer

Biertype: Pils(ener)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 1995.

Moederbrouwsel: Gulpener Pilsner

Het bier werd gepresenteerd op 29 maart 1995 door W.J.M.J. Vogels, toenmalig voorzitter van de Stichting Akkerbouwprodukt Limburg, opgericht in de zomer van 1993. Het bier was het resultaat van een unieke samenwerking tussen Limburgse akkerbouwers en de bierbrouwer: een Limburgs bier gemaakt uit zoveel mogelijk Limburgse grondstoffen. Na een redelijk goede start nam de belangstelling af.

Op 12 mei 1997 werd het bier opnieuw gepresenteerd, waarbij de naam gewijzigd werd naar Dageraad Pilsner. Oorspronkelijk was het bier alleen verkrijgbaar bij de winkels van de Boerenbond. Na de herintroductie was het bier ook verkrijgbaar bij slijters en winkels die producten van Gulpen verkochten.

In 1999 werd de naam gewijzigd van Dageraad Pilsner naar Limburgs Land Pilsner.

In 2007 brengt Gulpener het klimaatneutrale bier Limburgs Land Pilsener op de markt. De Provinciale Milieufederaties brachten de brouwerij op het idee om klimaatneutraal te produceren. Er worden alleen lokale producten gebruikt die ecologisch geteeld zijn. Dit bespaart op transportkosten.

In 2012 werd de naam gewijzigd in Gulpener Biologisch Ur-Pilsner omdat de brouwerij biologisch gebrouwen bieren meer onder de aandacht wilde brengen en een 'nieuw' bierassortiment op de markt bracht. Nieuw in de zin van nieuwe naam en etiket voor de bieren Ur-Pilsner en Ur-Weizen en een geheel nieuw bier met de naam Ur-Amber. De receptuur van Ur-Pilsner ten opzichte van Limburgs Land is niet veranderd.

Beschrijving

  8°C
  5%
  11.6

Brouwerijen

Gulpener Bierbrouwerij

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur