Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Wieckse Witte

Externe Links: Untappd Ratebeer

Biertype: Witbier
Smaakcategorie: Fris & Fruitig

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Blik, Fles, Fust

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2002.

In 1857 werd in Maastricht Brouwerij De Ridder opgericht. In 1982 werd de brouwerij overgenomen door Heineken. Brouwerij De Ridder brouwde op dat moment drie verschillende bieren: Ridder Pilsener, Ridder Oud Bruin (later: Ridder Donker Bier) en Ridder Maltezer.

Heineken besloot eind jaren 80 van de 20e eeuw om twee nieuwe bieren van De Ridder te herintroduceren: Ridder Bock (1987) en Wieckse Witte (1988), genoemd naar de Maastrichtse wijk Wyck. Al snel bleek met name dit laatste bier een succes, mede door de promotie door de studenten van de Maastrichtse Hogere Hotelschool. De vraag werd groter dan het aanbod. Omdat de brouwerij in Maastricht geen mogelijkheid had tot uitbreiding, werd een deel van de productie (met name voor de export) verplaatst naar een trappistenbrouwerij in Tilburg. Nog steeds bleef de vraag toenemen en daarop besloot Heineken eind 2002 het bier voortaan geheel in de eigen brouwerijen te laten brouwen. Hierdoor kwam De Ridder in december van dat jaar leeg te staan.

Wieckse Witte wordt gebrouwen in Zoeterwoude, Den Bosch en Wijlre (alleen fusten). Het is een lichtgeel troebel bier met een alcoholpercentage van 5,0%.

Beschrijving

  6-8°C
  5%
  12.0

Brouwerijen

Heineken Nederland


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur