Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Viva La Vida

Biertype: Weizen
Smaakcategorie: Fris & Fruitig

Biertypering(en): Goededoelenbier

Verpakking: Blik, Fust

Dit bier werd gebrouwen in 2024.

Dinsdag 16 januari 2024 was de brouwdag van hét 'Beer Geeks Beat ALS bier' van 2024. Een Imperial Weizen met Palo Santo-hout en sinaasappel.


Meester in Bieren, 29 januari 2024
Op een koude maar zonnige winterdag midden januari 2024, verzamelden 84 brouwerijen zich om bij Lighttown Brewers in Eindhoven te brouwen aan het het bier voor de 5e editie van Beer Geeks Beats ALS. Een actie waarvan alle opbrengst gaat naar Stichting ALS. Ik mocht erbij zijn en besloot er een filmke van te maken. Op socials in stukjes, maar dit is 'm in totaliteit! Ferry Wijnhoven, oprichter van de Facebook-groep Beer Geeks praat me bij over het ontstaan van BGBALS, het nieuwe bier met een intrigerend ingrediënt én release party. Erwin van Moll, opperhoofd van Van Moll Craft Beer, praat me in het kort bij over het ontstaan van de jongste brouwerij van Eindhoven (Lighttown Brewers, hoofdkwartier van Van Moll, 100 Watt Brewery en Stadsbrouwerij 013) Yakima Chief Hops' eigen Nicolas Soenen zorgde er, samen met Ferry, eigenhandig voor dat de hoppen die het Amerikaanse bedrijf doneerde in de goede ketel terechtkwam. Maar niet voordat ik hem sprak over het bedrijf waarvoor hij in de Benelux zorg draagt voor de verkoop en de specifieke hopblend die hiervoor beschikbaar werd gesteld. Met Gina Bartol, Femke Janzing, Alex de Vries en Florian Metz praat ik over de acties waarmee met BGBALS geld wordt opgehaald voor Stichting ALS en wat er aan de achterkant gebeurt om meer media-aandacht te krijgen. De Talus-hop, die naast de blend Amerikaanse hoppen werd toegevoegd, werd door Gina en Femke in de ketel gedaan. Vanzelfsprekend deed ook Marian van Eldik, al lange tijd de gedreven contactpersoon bij de actie vanuit Stichting ALS, enthousiast een deel in de ketel. Samen met Erwin van Moll sprak Ferry Wijnhoven alle 84 participerende brouwerijen toe. Zoals we gewend zijn had hij genoeg te melden. Hierna volgden de nodige informaliteiten. Wat was het heerlijk om te zien dat mensen nieuwe contacten legden, oude vrienden elkaar tegenkwamen en nieuwe plannen werden gemaakt. Vanzelfsprekend werd hierbij het nodige genuttigd en genoten van de meegenomen bieren. Het aanbod vond gretig aftrek en bevestigd dat het goed staat met de kwaliteit van het Nederlandse bier.

Sponsoring

  • Yakima Chief Europe en Selected Brewing Ingredients B.V. - diverse hoppen
  • Põhjala Brewery - Palo Santo-hout
  • Mouterij Dingemans - mout
  • Eshuis BV - etiketten
  • CanxLab - blikken 

Mede door de sponsors konden de kosten van het brouwproces zo laag mogelijk gehouden worden waardoor er meer netto-opbrengst overblijft voor ALS Nederland.

En zonder distributie, verzorgd door MultiBier, geen bieren bij de groothandels, winkels én bij jou in de koelkast.

Brouwerijen (84)

100 Watt Brewery Amelander Bierbrouwerij Aspro Brews Baxbier Bierbrouwerij De Blauwe IJsbeer Bierbrouwerij De Magistraat Brewdistrict24 Brewery 22Four Brewskeborg Briljant Brouwhuis Bronckhorster Brewing Company Brouw Noabers Brouwerij 't Krut Brouwerij Bello Brouwerij Boegbeeld Brouwerij De 12 Stuyvers Brouwerij De Klep Brouwerij De Molen Brouwerij De Smokkelaar Brouwerij Eeuwig Zonde Brouwerij Egmond (Sancti Adalberti) Brouwerij Eleven Brouwerij Grensgeval Brouwerij Het 58e Genot Brouwerij Jelster Brouwerij Kees Brouwerij LOST Brouwerij Mannenpap Brouwerij Praght Brouwerij Pronck Brouwerij Tamesteut Brouwerij tHuis Brouwerij Vandeoirsprong Brouwerij Vogelvrij Brouwerij Walhalla Brouwstudio Uthoka Budelse Brouwerij Crooked Spider De Brouwschuur / Weerter Stadsbrouwerij De Noordelijke Mederij De Zoetermeerse Brouwerij Didko Brewery Dinkel Bieren DURS Dutch Bargain Ebontree EMP Brewery EXLA Floem Craft Beer Frontaal Brewing Company Gallivant Brewery Gradoen Grutte Pier Brouwerij Gulden Triomfator Happy Demons Craft Beer Het Brouwdok Hooglander Bier Huttenkloas Implosion Brewing Inca Mafia Jokkebrokbrouwerij Jopen Bier Kaapse Brouwers Klere Boght Kompaan Dutch Craft Beer Company Koninklijke Grolsch Brouwerij N.V. LOC Brewery Milky Road Brewery Muifelbrouwerij Muscle Brewing Ouwe Skilder Brouwerij Pigs & Bears Brewing Co. Rock City ROTT. Brouwers Stadsbrouwerij 013 Stadsbrouwerij Maastricht Stanislaus Brewskovitch Craft Beer Two Chefs Brewing Uiltje Brewing Company UTCA Brews Van Moll vandeStreek Bier Vet & Lazy Brouwerij X-brewing


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur