Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

ALU

Biertype: Historical Beer - Gruit / Ancient Herbed Ale

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Belgian Triple style beer with honey from Stevns in Denmark and a mixture of herbs, used in historical scandinavian beers, e.g. bog myrtle and meadow sweet.

Een historisch bier gebrouwen voor de Deense band Heilung. Dat lees je goed, we zijn gevraagd een bier te brouwen voor deze amplified history band! Door Doomstar Bookings zijn we benaderd met de vraag of we een bier wilde maken op traditionele Scandinavische wijze voor Heilung, welke in hun muziek ook de historie weer tot leven brengt. Dat lieten we ons geen tweede keer zeggen. We zijn heel vereerd dat wij met deze band samen mogen werken en zijn erg trots op het eindresultaat.

Het bier moest een allemansvriend worden en we wisten dat de band graag Belgische klassiekers drinkt. Ze gaven aan dat ze voor dit bier gebruik wilden maken van historische kruiden en ingrediënten. Zo hebben we een bier gebrouwen met een Scandinavisch kruidenmengsel (met o.a. wilde gagel en moerasspirea), hebben we er gecarameliseerde Deense honing van imker Stevns aan toegevoegd en hebben we een saison gistcultuur toegevoegd. Het komt samen in een bloemig, verfrissend, dorstlessend geheel. Het bier is anders dan wat je van ons gewend bent, ook omdat we voor deze éne keer onze huiscultuur niet gebruikt hebben om meer ruimte te laten voor de Scandinavische historie.

Alu is voor Mattias een heel speciaal project geworden. Als vereerde liefhebber van de muziek, is hij samen met Marjolein naar Denemarken gereisd, om met trots het bier te mogen presenteren aan de leden van de band en aan de rest van de wereld.

Alléén verkrijgbaar op 75 cl flessen.

Speciaal voor de Nederlandse shows van Heilung op 6 en 12 januari 2023 is ALU opnieuw zeer gelimiteerd beschikbaar!

Beschrijving

  8.5%

Brouwerijen

Nevel


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur