Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Beercamp

Biertype: India Pale Ale (USA)
Smaakcategorie: Blond & Krachtig

Biertypering(en): Collaboration

Verpakking: Blik, Fust

Dit bier werd gebrouwen in 2022.

Gebrouwen bij:
Brouwerij Eleven (in 2022)

Glamping IPA. Gebrouwen voor Beercamp 2022. Collaboration van een aantal brouwerijen in samenwerking met De Bierbrigadier en Beer Geeks. Gebrouwen in augustus 2022.

"Get the party started with Beercamp! To celebrate all the great brewers behind our Dutch beers, Beercamp created a full camp weekend for them and with them. And that's not all, they created an out-of-this-world collab brew so you can dive in and enjoy the party as well. This IPA features Simcoe, Loral, Citra and Idaho 7 hops to bring all the fresh thirstquencing flavours that you love. Available for all beer lovers to keep the party going!"


Op de nieuwjaarsreceptie van De Bierbrigadier in 2022 ontstond het idee om een weekend te organiseren voor de Nederlandse bierwereld.

2022
Ronald van de Streek en Casper Pennings hebben in 2022 BeerCamp uit de grond gestampt, een kampeerweekend voor brouwers en lieden die in de bierwereld actief zijn. Door de brouwerijen is een doordrinkbare collab gebrouwen voor bij het kampvuur. Dat bier komt in augustus 2022 op de markt. De meeste brouwers pakken hun hobbyspullen weer eens op om mee te doen met de UK Bitter homebrew competitie, puur voor de lol dus. Tijdens het weekend zelf zijn er sessies van onder andere Yakima Chief Hops (Verenigde Staten), Innosieve Diagnostics (Wageningen, Nederland) en Castle Malting (België) én gaan ze ook een hoop lol beleven met een bierquiz, live muziek en een BBQ die door etikettendrukker Nijoff (Nederland) mogelijk wordt gemaakt.

2023 (gepland)
Maar wat heb jij er aan? Naast dat je het ultieme kampvuur en BBQ bier dus kan vinden in de gebrouwen collab wordt BeerCamp in 2023 een bierfestival voor consumenten. Een bierfestival waar je blijft slapen dus. Blok 8-9-10 september maar vast. Dit festival is echter niet van de grond gekomen.

Beschrijving

  5.5%
  23

Brouwerijen (15)

Baxbier Brouwerij De Snaterende Arend Brouwerij Eleven Brouwerij Walhalla Kaapse Brouwers Kompaan Dutch Craft Beer Company Moersleutel Craft Brewery Morebeer Brewing Oersoep Oproer Brouwerij Papa Brews Ramses Bier Rock City Two Chefs Brewing vandeStreek Bier


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur