Bieren
Bracke Kip
Namen:
(2018-2020) De Brack(e) Kip
(2020-) Bracke Kip
Biertype:
Saison
Smaakcategorie: Amber & Elegant
Biertypering(en): Collaboration, Huisbier
In productie: Ja
Verpakking: Fles, Fust
Dit bier wordt gebrouwen sinds 2018.
Een saison met bramen in 2018 voor BredaPhoto Festival gebrouwen onder de naam De Brack(e) Kip. In 2019 nog steeds beschikbaar. Daarna is dit bier vaker gebrouwen en werd de naam aangepast naar Bracke Kip.
Hoeve kip in Bracke Kip gegaard
Snor een grote braadslee op en ga aan de slag voor een maaltje uit de oven. Maak een scrub van peper, zout, paprika-, kerrie- en komijnpoeder en een beetje olie. Wrijf daar de kippendijen en kippenpoten mee in. Zorg dat je oven 200 graden is. Doe de kip in de braadslee en kleur de kip even bruin (blijf erbij!). Haal het vlees eruit en verlaag de temperatuur naar 155-160 graden. Snijd in de tussentijd winterwortel, knolselderij, koolrabi, uien, sjalotjes en/of verse zilveruitjes of wat voor harde groenten je maar kunt vinden in stukjes. Voeg het Bracke Kip bier toe. Voeg voor meer smaak takjes tijm, rozemarijn of laurierblaadjes toe. Schuif de lade terug in de oven en stoof de groenten en kip zacht in ongeveer 45 minuten. Lekker met dikke plakken bruin brood met een lik roomboter.
Bron: Kesseler Catering, https://peterkesseler.nl/bracke-kip/
Beschrijving
6.6% |
Brouwerijen
Brouwerij Bliksem Ramses BierIn het nieuws
-
Lokale brouwers brouwen Brack(e) Kip’ passend bij fotoserie
Breda Vandaag Cultuur, 8 september 2018, Wijnand Nijs
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: