Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

542 na Grutte Pier Honing Blond

Externe Links: Untappd

Biertype: Honey Beer
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Biertypering(en): Herdenkingsbier

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2022.

De bieren van Grutte Pier staan er om bekend dat ze goed in balans zijn. Voor het eerst hebben ze 2 bieren gebrouwen die op zichzelf niet in balans zijn maar samengevoegd wel: een bittere 541 na Grutte Pier IPA en een zoete 542 na Grutte Pier Honing Blond. Afzonderlijk al erg lekker maar voeg je ze samen in één glas dan ervaar je een echte Grutte Pier. 

Bier & Kunst
Grutte Pier Brouwerij wil kunst en cultuur de wereld in helpen vechten. Daarom ontwikkelen zij ieder jaar een speciaal bier in samenwerking met een kunstenaar. Het idee: de brouwer ontwikkelt een bier geïnspireerd op de stijl van de kunstenaar, de kunstenaar op zijn of haar beurt is geheel vrij om het etiket te ontwerpen naar eigen smaak. Zo ontstaat er een kruisbestuiving tussen beiden, een nieuw bier met een uniek etiket. De 541 is vanwege de pandemie verplaatst naar 2022. Dit heeft de brouwer en de kunstenaar geïnspireerd om twee jaargangen te lanceren die samengevoegd kunnen worden tot één uniek bier.

Bram Kuypers is als kunstenaar geïnteresseerd in het landschap. Door rond te dwalen zoekt hij naar bijzondere locaties en fenomenen, welke hij documenteert en er iets aan toevoegt. Voor Grutte Pier 541 maakte Bram een bijna egaal grijze foto van mist boven water. Het watermerk en de gele gloed zijn toevoegingen achteraf die het beeld doorbreken en tegelijkertijd een nieuwe harmonie aanbrengen. Voor Grutte Pier 542 vond hij een schuimende boom in de regen, welke hij na zonsondergang heeft gefotografeerd. Een passende voorstelling in het landschap voor een zoet bier.

Beschrijving

  6°C
  5.8%
  Water, gerstemout, tarwemout, hop en gist. Bevat gluten.
  Nee
  Nee

Brouwerijen

Grutte Pier Brouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur