Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

STOKED! Zoigl

Biertype: Historical Beer - Zoigl
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Zoigl geldt als HET traditionele bier van Oberpfalz, Duitsland. Het is een ongefilterd bier van lage gisting dat op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen in een gemeenschappelijke brouwerij.

Deze ‘Tribute to Zoigl’ is een hartverwarmend najaarsbier geworden. Met hartige mouttonen (mede dankzij het gebruik van haver) en een subtiel vleugje ‘Rauch’, gebalanceerd door een vriendschappelijk zoetje. Klassieke Duitse nobele hop zorgt voor elegante, pittige bitterheid. Qua karakter voegt dit ‘Zoigl’ zich tussen een traditioneel Helles en het wat meer barokke Märzen.

Er zijn moderne brouwtechnieken toegepast voor deze ambachtelijke versie van Zoigl. Traditionele ingrediënten zijn gecombineerd met favoriete mouten en nobel hoppen en geven deze nieuwerwetse Zoigl een unieke smaakbeleving.

Dustin (brouwer): “Wij hebben er voor gekozen om te werken met Duitse gerst en Duitse nobele hoppen. Daarnaast heb ik ook haver toegevoegd omdat dit ook een typisch ingredient is wat werd gebruikt in de middeleeuwen en bovendien een fijn mondgevoel geeft. Medium body en schommelend ergens tussen een Helles en Marzen op de moutige schaal. Een perfect pils voor de winter in aantocht, en passend bij het zo kenmerkende herfstweer. Onze Zoigl heeft een mooie moutige noot, daar hou ik van.”

Smaaknotitie: Duitse gerst en Duitse nobele hoppen met haver geven een fijn mondgevoel. Medium body en schommelend ergens tussen een Helles en Marzen op de moutige schaal. Een lichte subtiel rooksmaak die niet blijft hangen bij de afdronk. Een perfect pils voor de winter in aantocht, en passend bij het zo kenmerkende herfstweer.

Eerste release: 9 oktober 2021

Beschrijving

  6.5%
  27
  water, gerstemout, haver, hop, gist
  ondergisting

OnderscheidingenBrouwerijen

STOKED! Beer


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur