Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Chef Mike Bôle Tripel

Externe Links: Untappd

Biertype: Tripel
Smaakcategorie: Blond & Krachtig

Biertypering(en): Huisbier, Opdrachtbier

In productie: Ja

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Gebrouwen bij:
Brouwerij Dockum (sinds 2021)

Chef Mike Bôle Tripel is het tweede huisbier dat samen met en voor chef-kok Michael Roest van restaurant de Waard van Dokkum is ontwikkeld. Het bier is op 21 december ‘21 gebrouwen bij Brouwerij Dockum.

Het bijzondere ingrediënt is zuurdesembrood, gebakken door Michael Roest en zijn vader Fred. Door de eigen zuurdesemcultuur krijgt het brood en daarmee deze tripel z’n unieke, karakteristieke smaak. De combinatie van brood, mout, hop en trappist gist zorgt voor een mooi breed aroma- en smaakpalet en complexiteit.

Beschrijving

  9%
  30
  18
  Water, pilsmout, tarwemout, suiker, heerlijk geurend huisgebakken zuurdesembrood, Tettnanger hop, Saaz hop, gist en veel gevoel voor smaak en complexiteit. Bevat gluten.

Brouwerijen

Brouwerij De Kroon Op Leeuwarden


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur