Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Pieperinneke Blond

Biertype: Belgian Blonde

Biertypering(en): Opdrachtbier

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2022.

Speciaal gebrouwen voor CV de Piepers Volkel door de Muifelbrouwerij Oss.


Rooie & Sjouwe, 20 januari 2022, CV De Piepers Volkel
Ge het oe vast wel is afgevraagd “Hoe komt die pieper op mijn bord”, of “Hoe komt da frietje in da bekske”? Als de pieper volgroeid is moet die eerste gerooid worre en dan versjouwd, da is nog nie zo hendig. De inne is daar veul beter en sneller in dan de ander. Maar waarom kan de ene da veel sneller dan de ander? Hoe doen ze da toch?

 


Jasse & Snije, 22 januari 2022, CV De Piepers Volkel
Als de piepers zijn gerooid en versjouwd gaat ie naar de schillers. Daar worre ze gejast en gesneeje. Der zijn altijd vrouwkes die dit hendiger kunnen dan ander. Net wat schoner kunnen jasse en veul netter en sneller kunnen snije. Hoe doen ze da toch?

 


Bakke & Schafte, 23 januari 2022, CV De Piepers Volkel
De pieper is gesneeje en hoeft alleen nog maar gebakken te worden voordat het het lekkerste frietje van heul brabant wordt. Maar da bakken voor al die mensen tegelijk, daar moete echt hard voor werke. Der zijn maar een paar mensen echt heel goed in. Hoe doen ze da toch?

 


Hoe doen ze da toch?, CV De Piepers Volkel
"LET OP! Het heule process nog een keer op een rij en daarna eindelijk antwoord op de vraag: Hoe doen ze da toch? Van Pieper naar Frietje, dat is de droom van elke Pieper. Maar hoe komt die Pieper nou uit de kouwe grond in zo'n werm bekske. Daar moeten veel mensen hard voor werken en dat gaat niet vaneigest. Hier het hele verhaal van de Pieper die een Frietje werd en hoe die harde werkers da nou eigenlijk doen. Eindelijk het antwoord op de vraag: Hoe doen ze da toch?
Bekijk de complete film vur het antwoord!!!

Brouwerijen

Muifelbrouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur