Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Kul!

Externe Links: Brewver Untappd

Biertype: Kölsch
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in de periode 2018 - 2021.

De brouwerij schrijft op de website over dit bier:

Toen vanuit Beieren de Pils de wereld begon te domineren sloten de brouwerijen in Keulen een verbond: de Kölsch Konvention. Ze spraken af voortaan een helder, verfrissend, volmoutig, wellicht zoetig, wellicht fruitig bier te brouwen dat ze Kölsch zouden noemen. Om het allemaal nog wat specialer te maken mocht je je alleen bij de Konvention aansluiten als je vanaf het dak van de brouwerij de Dom in het centrum van Keulen kon zien staan. Een lokale specialiteit was geboren.

Omdat wij wat eigenwijs zijn maken we in Amsterdam ook gewoon een Kölsch bier. Is dit dan een Lagerbier? Nee, niet echt. De speciale gist die we voor Kölsch gebruiken is een Ale-gist, maar de vergisting vindt wel onder relatief lage temperatuur plaats. Een andere overeenkomst met Lagerbieren is dat Kölsch beter wordt als deze een tijdje bij lage temperatuur wordt gelagerd. Reden genoeg voor ons om een Kölsch te willen maken. Wil je er nog één? We zijn zelf dol op Kölsch!

Geurassociaties: Licht zoete moutgeuren.

Uiterlijke kenmerken: Mooi helder en goud.

Beschrijving

  5%
  Goudgeel
  10
  22
  Mout: Holland Pilsner Mout(81%), Steinbach Vienna (11%), Holland Munich Dark (2%) en Weyermann Zuurmout (5%). Hop: Hallertau Mittelfruh. Gist: Lalbrew Kölsch Style Ale Yeast.

Brouwerijen

Brouwerij Bierverbond


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur