Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Purra 2020

Externe Links: Website

Biertype: Blonde / Golden Ale - Other
Smaakcategorie: Amber & Elegant

Biertypering(en): Collaboration

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier werd gebrouwen in 2020.

Gebrouwen bij:
Berging Brouwerij (in 2020)

Purra 2020 een stadsbier anno nu.
Drie Purmerendse brouwerijen, Anna Cornelia, Berging Brouwerij en SNAB bierbrouwers, hebben in deze bijzondere tijden de handen en hop ineengeslagen. Uit deze unieke samenwerking en met lokaal verbouwde granen is een dorstlessende blonde gebrouwen. Het karakter is een combinatie van klassiek biertype, traditionele ingrediënten en moderne look & feel.

Purra 2020, het bier
Het bier typeert zich door zijn doordrinkbaarheid, soepel zachte afdronk door het gebruik van gerstevlokken en Beemstertarwe. Met een licht bittere nasmaak van Europees geteelde hopsoorten, ook wel nobele hoppen genoemd, vraagt een leeg glas altijd naar meer. De Belgische giststam geeft een vertrouwd gevoel aan doorgewinterde speciaalbierdrinkers en maakt de (nu nog) pilsdrinker nieuwsgierig naar nog veel meer diversiteit in zijn bierpalet.

Purra 2020 is wellicht toch niet ‘een echte allemansvriend’, want in Roffa, Damsko of Ally zullen ze deze minder schenken ????

In het jaar 1410 werd de Heerlijckheid Purmerend gesticht. Het duurde daarna nog een aantal eeuwen voordat Purmerend kon genieten van bier uit eigen stad. In de zeventiende eeuw waren er drie brouwerijen in de stad. De Spaad, De Lelie en de Dubbele Arend zorgde er voor dat het bier rijkelijk door de kroegen kon stromen. Nog steeds zijn er kenmerken te vinden in de stad van die tijd waar lokaal bier hoogtijdagen vierde.

Nu, eeuwen later, is er een nieuwe triniteit ontstaan van brouwerijen in Purmerend, genaamd Anna Cornelia, Berging Brouwerij en SNAB bierbrouwers. Die als gezamenlijk doel hebben om lokaal bier te promoten en daarom samen een stadsbier uitbrengen, genaamd Purra 2020, stadsbier anno nu. Het bier, wat vroeger de beste vervanger was voor vervuilt drinkwater heeft een soortgelijk doel. Purra 2020 is een blond bier en de beste vervanger voor pils gebrouwen door industriële conglomeraatbrouwerijen waarbij de eigenaren aandeelhouders zijn ver van Purmerend vandaan.

Dit stadsbier is gebrouwen met liefde en passie door lokale mensen. Door dit bier te drinken onderstreep je het belang van lokale bedrijven met hun mooie producten.

Beschrijving

  6%
  bovengisting

Brouwerijen

Anna Cornelia Berging Brouwerij SNAB Bierbrouwers

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur