Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 41

Biertype: Quadrupel
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Biertypering(en): Barrel Aged

Verpakking: Fles

Moederbrouwsel: La Trappe Quadrupel

Voor batch 41 heeft de La Trappe Quadrupel ruim 2 jaar gerijpt op rode wijn vaten afkomstig uit de Franse Gaillac streek. Voor deze rode wijn zijn de druivensoorten Braucol en Duras gebruikt. De Braucol druif staat bekend om zijn pittige aroma’s van groene paprika’s, zwarte bessen en rode bessen. Duras druiven staan bekend om hun body, structuur, kruidige aroma’s en fijne tannines. Deze rode wijn heeft 3 jaar lang zijn smaak afgegeven aan de eikenhouten vaten die zijn gebruikt voor deze batch. 

Bij het inschenken van dit bier valt direct het dieprode en ondoorzichtige uiterlijk op. De fijne koolzuurbelletjes zorgen voor een mooie schuimkraag. Krachtige aroma’s van hout en peper komen als eerst naar voren, opgevolgd door de zachtere aroma’s van rode wijn, donker fruit, vanille en karamel.

Deze batch kenmerkt zich door de robuuste invloed van de rode wijn. De smaak van de rode wijn begint vol en fruitig met hinten van rode en zwarte bessen, rozijnen en walnoten. Het hoge tanninegehalte geeft het bier een scherp en friszuur mondgevoel. Samen met de lichtzoete, moutige ondertoon van de Quadrupel resulteert dit in een harmonieuze finish.

Batch 41 kenmerkt zich als een perfect huwelijk tussen La Trappe Quadrupel, rode wijn en eikenhout. Serveer dit bier op een temperatuur tussen de 16 en 18°C om deze het best tot zijn recht te laten komen.

Batch 41 is geblend in februari 2021

Rode wijn / Gaillac / Braucol - Duras 90%
Nieuw Hout Medium Toast 5%
Nieuw Hout High Toast 5% 

Brouwerijen

Bierbrouwerij De Koningshoeven


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur