Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Wanda Weizen

Externe Links: Untappd

Biertype: Wheat Beer - American Pale Wheat
Smaakcategorie: Fris & Fruitig

Biertypering(en): Collaboration

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Wanda is de laatmiddeleeuwse koningin van de meeuwen, en de medicijnvrouw van Vlieland die met haar distels, kamperfoelie en de duinroos de eilanders geneest. Ze woont op het hoge Wicholfs duin, waar zij turend over zee toeziet hoe die haar eerste zoon meesleurt in een van de stormen die Vlieland teisterden en het water tot ver achter de duinen opstuwden.

De monniken van het Ludinga klooster die een kanaal dwars door Wanda’s duinen heen graven zijn haar grote vijand. Terwijl de monniken een overstroming denken te voorkomen, maakt Wanda zich juist zorgen dat zij haar land kwijtraakt. Ze laat geen middel onbeproefd om hen van haar land te verjagen. Ze zet met succes haar tweede zoon Worp op om de opzichter-monnik Bouwe te vermoorden. Dan komt een vreselijke waarheid aan het licht… Wanda verdrinkt zichzelf in zee vol berouw en verdriet.

Koningin Wanda rijst nog altijd met haar staf boven het duin met haar staf als de storm om het eiland laait.

Wanda Weizen is in de zomer van 2021 gebrouwen op initiatief van Into The Great Wide Open in de Fortuna Vlieland brouwerij door Rob Habets, brouwmeester van de Brand Bierbrouwerij en Bojan Bajic van Fortuna Vlieland.

Beschrijving

  5.5%
  Gebrouwen op Vlieland met puur duinwater, gerst, hop en gist.

Brouwerijen

Brand Bierbrouwerij Fortuna Vlieland


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur