Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

De Apotheker

Biertype: Scotch Ale
Smaakcategorie: Donker & Rijk

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Als je met oude streekbewoners praat en ze vertellen over de Maasheggen waar ze vroeger hun koeien hadden lopen, gehooid of gevlochten hadden, dan noemen ze altijd namen van weilanden. Twee eeuwen gelden bestond het kadaster nog niet en aangezien er meer dan duizend perceeltjes lagen in het Maasheggen Unesco gebied was het handig om elk perceel een naam te geven. Net zoals bij mensen geeft een naam een eigen identiteit aan een perceel. Bij het noemen van een naam wist iedereen welk perceel er bedoeld werd.

De oude namen zeggen veel over de oorspronkelijke eigenaren, beroepen of vorm.

De Apotheker, een veldnaam genoemd naar oud-eigenaar. Waarschijnlijk naar Burgemeester de Apotheker

De veldbonen geven een natuurlijk salmiaksmaak af. Kruidig door het karwijzaad, rozenbottel, braamblad en sleedoornbes. Met een fijn bittertje van de Brabantse hop.

Deze Scottish Ale is gebrouwen met alleen maar lokale ingrediënten. Veldbonen van An‘t Hoag, hop van BrabantHop, mout uit Bakel (Brabant) en de kruiden uit het Maasheggen UNESCO gebied, samengesteld door De Meerstoel.

Beschrijving

  7.5%
  35
  water, gerstemout, tarwemout, veldbonen, hop, Maasheggen-kruiden (rozebottel, karwijzaad, braamblad en sleedoornbes), gist
  bovengisting

Brouwerijen

Gradoen


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur