Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Slagerij Ketelaars White Blond

Biertype: Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Biertypering(en): Etiketbier, Opdrachtbier

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in 2021.

Moederbrouwsel: White Blond

Voor Slagerij Ketelaars in Moergestel.

Kippendijfilet in Hopvogel White Blond saus

Voor 2-3 personen

500 gr kippendijfilet
60 gr roomboter
3 sjalotjes, in ringetjes gesneden
330 ml White Blond bier
rode ui geschild
1 blaadje laurier
2 kruidnagels
2 takjes verse tijm
150 ml crème fraîche
30 gr bloem
verse peterselie
zout en peper

Bereidingswijze
Smelt 30 gram boter in een braadpan en braad de stukken kippendijfilet aan. Voeg de sjalotjes en 3/4 van het bier toe (je mag best een klein slokje proeven). Kook het geheel een beetje in. Steek de kruidnagels in het blaadje laurier (zo kan je ze later makkelijk terugvinden) en voeg deze met de geschilde rode ui en de takjes tijm, toe aan de kip. Laat het geheel ongeveer 30 minuten stoven in de pan met de deksel erop. Zet het vuur lager en voeg de room toe. Laat de deksel van de pan. De kip kan nu nog 15-20 minuten doorstoven. Haal de stukken kip uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter met de bloem toe aan de saus. Let op: roer het mengsel goed, om klontjes te voorkomen. De saus wordt nu lekker dik en heeft bijna wat weg van een blanke roux. Doe de kip nog even terug en garneer het gerecht met verse, gehakte peterselie.
(Bron: https://www.slagerijketelaars.nl/nl-nl/recepten)

Brouwerijen

Hopvogel


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur