Bieren
Slagerij Ketelaars White Blond
Biertype:
Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel
Biertypering(en): Etiketbier, Opdrachtbier
Verpakking: Fles
Dit bier werd gebrouwen in 2021.
Moederbrouwsel: White Blond
Voor Slagerij Ketelaars in Moergestel.
Kippendijfilet in Hopvogel White Blond saus
Voor 2-3 personen
500 gr kippendijfilet
60 gr roomboter
3 sjalotjes, in ringetjes gesneden
330 ml White Blond bier
rode ui geschild
1 blaadje laurier
2 kruidnagels
2 takjes verse tijm
150 ml crème fraîche
30 gr bloem
verse peterselie
zout en peper
Bereidingswijze
Smelt 30 gram boter in een braadpan en braad de stukken kippendijfilet aan. Voeg de sjalotjes en 3/4 van het bier toe (je mag best een klein slokje proeven). Kook het geheel een beetje in. Steek de kruidnagels in het blaadje laurier (zo kan je ze later makkelijk terugvinden) en voeg deze met de geschilde rode ui en de takjes tijm, toe aan de kip. Laat het geheel ongeveer 30 minuten stoven in de pan met de deksel erop. Zet het vuur lager en voeg de room toe. Laat de deksel van de pan. De kip kan nu nog 15-20 minuten doorstoven. Haal de stukken kip uit de pan en laat ze even rusten in aluminiumfolie. Voeg de rest van de boter met de bloem toe aan de saus. Let op: roer het mengsel goed, om klontjes te voorkomen. De saus wordt nu lekker dik en heeft bijna wat weg van een blanke roux. Doe de kip nog even terug en garneer het gerecht met verse, gehakte peterselie.
(Bron: https://www.slagerijketelaars.nl/nl-nl/recepten)
Brouwerijen
HopvogelAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: