Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Slufter Bok

Biertype: Bo(c)kbier
Smaakcategorie: Donker & Rijk

Biertypering(en): Seizoensbier

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2019.

Tesselaar Slufter Bok

Het is winter op Texel, de rijp bedekt de helm en de verse sneeuw kraakt zacht als de huifkar voorbij rijdt. Tijd om na een frisse tocht over het eiland de warmte op te zoeken. Neergezeten bij een knisperend haardvuur is het tijd om te genieten van een robuust bier.

Slufter Bok is een echte Winterbok, robijnrood, vol van smaak dankzij de 6 soorten geroosterde gerstemout. Dit bovengistende bier is met 7.5% alcohol verwarmend in de koude periode op het eiland Texel. De vele soorten geroosterde mout zorgen voor een bont pallet aan smaken van karamel, koffie en een vleugje laurier. De brouwers van de ‘Tesselaar’ maken nog gebruik van echte hopbellen. Hierdoor ontstaan de zachte bittertonen in dit donkere bier. De ideale drinktemperatuur is rond de 8 graden in het slanke Tesselaar glas.

Slufter Bok dankt zijn naam aan de prachtige natuur in de Slufter! Daar waar de zee nog dagelijks vrij spel heeft en je keer op keer verrast word door de schoonheid van dit natuurgebied. Gedronken na een prachtige tour door de Slufter met de “Jan Plezier” of wandeling in ieder jaargetijde van harte aanbevolen.

Laat je verrassen door dit speciaalbier van de Tesselaar familiebrouwerij.

Beschrijving

  7-8°C
  7.5%
  bovengisting

Brouwerijen

Tesselaar Familiebrouwerij Diks


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur