Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Slagerij Ketelaars Black Tripel

Biertypering(en): Etiketbier, Opdrachtbier

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in de periode 2020 - 2021.

Moederbrouwsel: Black Tripel

Voor Slagerij Ketelaars in Moergestel.

Suddervlees bereid met Black Tripel

Recept voor 2 tot 4 personen

400 gram ribstuk (of ander runderstoofvlees)
1 à 2 uien
1 à 2 blaadjes laurier
2 plakken ontbijtkoek
1½ eetlepel stroop
50 gram spekjes
½ eetlepel mosterd
zilveruitjes (1/4 potje)
75-100 gram champignons (of bospaddenstoelen)
33 cl Black Tripel
1 à 2 eetlepels (room)boter
peper en zout

Bereiding
Vlees snijden in (grove) stukken en inwrijven met peper, zout en mosterd. Boter verhitten en vlees snel rondom aanbakken en spekjes toevoegen. Ui pellen en snipperen (niet te fijn) en toevoegen. Laurier, gesneden champignons en zilveruitjes toevoegen. Stroop en ontbijtkoek (kruimelen) toevoegen. Voeg het Black Tripel Bier toe. Minimaal twee uur laten stoven.
(Bron: https://www.slagerijketelaars.nl/nl-nl/recepten)

Brouwerijen

Hopvogel


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur