Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Dutch Tulip Beer Licht Blond

Externe Links: Untappd Facebook

Biertype: Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Verpakking: Fles

Dit bier werd gebrouwen in de periode 2020 - 2021.

Het Brouwdok was een van de deelnemende bedrijven aan de 13de editie van de Export Carrousel. Dit project biedt exporterende MKB-bedrijven of aspirant exporterende bedrijven de mogelijkheid om een advies exportplan op te stellen of een export vraagstuk uit te werken. De vriendin van Gerard heeft onder de naam van Dutch Tulip Beer | Het Brouwdok een exportplan uitgewerkt en ingediend. Annelies Hornstra heeft de droom dat op alle plekken in de wereld waar de Nederlandse tulpen zijn neergestreken men straks ook het Dutch Tulip Beer gaat drinken. Haar exportplan is uitgeroepen tot winnaar, zodat de wisselbeker in Harlingen terecht is gekomen. De bekendmaking van de winnaar vond plaats in de brouwerij en ter afsluiting was er de primeur om het nieuwe bier Dutch Tulip Beer te proeven. Het bier is bedacht tijdens het project en het is een licht blond bier van 4,4% en voorzien van een fraai origineel etiket.

Dutch Tulip Bier is ontstaan uit een samenwerking tussen meerdere brouwerijen, waarvan er eentje helemaal geen bier brouwt. Het bier is gebrouwen met tulpen van de Tulpenbrouwerij en is ontwikkeld door Annelies Hornstra van 100% Leaf in samenwerking met Het Brouwdok.

In 2021 is het bier ingestuurd voor de tweede editie van de bierprijs Nederlandse Nieuwe van het BIERburo en uiteindelijk door de jury ook bekroond tot Nederlands Nieuwe 2021. Met Nederlands Nieuwe daagt het BIERburo brouwers uit een nieuw bier te brouwen dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingredi├źnten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt.

Het is de opvolger van de eerste winnaar, de Weibok, gebrouwen door het samenwerkingsverband Klaverke Bier. Wederom succes dus voor Het Brouwdok, die naast De Kleine Beer, Noarder Dragten en De Kroon op Leeuwarden onderdeel uitmaakte van Klaverke Bier. 

Brouwerijen

Het Brouwdok


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur