Bieren
Whey Tripel
Biertype:
Tripel
Smaakcategorie: Blond & Krachtig
Biertypering(en): Opdrachtbier
In productie: Ja
Verpakking: Fles
Dit bier wordt gebrouwen sinds 2020.
Gebrouwen bij:
- Het Brouwdok
(in periode 2020-2023)
- Brouwerij Dockum
(sinds 2024)
Als ontwikkelaar van nieuwe bierrecepten heeft Ulco de Jong voor Henri Willig een mooi concept bedacht dat ook past binnen de filosofie van dit bedrijf. De bieren worden circulair gebrouwen door hergebruik van grondstoffen. Henri Willig is één van de grootste kaasmakerijen met een netwerk van eigen winkels en kaasboerderijen en een export van bijzondere kazen naar meer dan 60 landen. Bij het maken van kaas ontstaat wei als restproduct en van deze wei van de biologische melk van Jersey koeien wordt het bier gebrouwen. Dit innovatieve, circulaire en glutenvrije product wordt door de opdrachtgever ook inspirerend ervaren en een mooi voorbeeld van hoe een restproduct wordt gebruikt binnen het eigen bedrijf. Er zijn 3 soorten bier gebrouwen, Wheyzen, Whey Quadrupel en Whey Tripel.
De bieren zijn uitsluitend in de Henri Willig winkels in Nederland, Duitsland en Oostenrijk te verkrijgen.
Beschrijving
7 - 9°C | ||
9% | ||
water, wei, tarwe, mout, suiker, hop en gist |
Brouwerijen
Brouwerij De Kroon Op LeeuwardenIn het nieuws
-
Tip: deze glutenvrije weibieren smaken perfect bij een lekker kaasje
Indebuurt Utrecht, 16 juni 2020
Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: