Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Whey Tripel

Externe Links: Untappd

Biertype: Tripel
Smaakcategorie: Blond & Krachtig

Biertypering(en): Opdrachtbier

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2020.

Gebrouwen bij:
Het Brouwdok (in periode 2020-2023)
Brouwerij Dockum (sinds 2024)

Als ontwikkelaar van nieuwe bierrecepten heeft Ulco de Jong voor Henri Willig een mooi concept bedacht dat ook past binnen de filosofie van dit bedrijf. De bieren worden circulair gebrouwen door hergebruik van grondstoffen. Henri Willig is één van de grootste kaasmakerijen met een netwerk van eigen winkels en kaasboerderijen en een export van bijzondere kazen naar meer dan 60 landen. Bij het maken van kaas ontstaat wei als restproduct en van deze wei van de biologische melk van Jersey koeien wordt het bier gebrouwen. Dit innovatieve, circulaire en glutenvrije product wordt door de opdrachtgever ook inspirerend ervaren en een mooi voorbeeld van hoe een restproduct wordt gebruikt binnen het eigen bedrijf. Er zijn 3 soorten bier gebrouwen, Wheyzen, Whey Quadrupel en Whey Tripel.

De bieren zijn uitsluitend in de Henri Willig winkels in Nederland, Duitsland en Oostenrijk te verkrijgen.

Beschrijving

  7 - 9°C
  9%
  water, wei, tarwe, mout, suiker, hop en gist

Brouwerijen

Brouwerij De Kroon Op Leeuwarden

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur