Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Zomerse Witte

Biertype: Wheat Beer - Witbier / Blanche

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

De brouwerij schrijft over dit bier op de website:

Mistige tinten en tonen van geurige bloemen gelijkend het Twentse landschap op een late zomeravond. Met die overeenkomst verdient onze Zomerse Witte het gedronken te worden. Dit frisse bier is een ambachtelijk bovengistend witbier gebrouwen met o.a. pils- rogge en speltmout. Door de toevoegingen van o.a. vlierbloesems en sinaasappelschil valt het niet onder het Duitse Reinheitsgebot maar wie vindt dat bij zo’n topper belangrijk? De Zomerse Witte is zacht van smaak met heerlijke bloemige stromingen mede door toevoeging van enkele Engelse en Amerikaanse hopsoorten. Fris, fruitig en lekker doordrinkbaar.
Bij al onze bieren gebruiken wij brouwwater uit het stroomgebied van de Twentse rivier De Dinkel. De filtratie verloopt via een natuurlijk proces via eigen kaf en moutdelen uit de borstel. De filtratie verloopt via een natuurlijk proces via eigen kaf en moutdelen uit de borstel. Ondanks ons uiterste best tijdens de natuurlijke filtratie kan het voorkomen dat een paar moutdeeltjes in de fles terecht zijn gekomen. Dit is niet erg en kan genuttigd worden. Onder op de bodem van de fles kan zich tijdens het lager- en nagisting proces een klein laagje gist vormen. Het laagje gist schenk je uit of drink je separaat.
De Zomerse Witte is een seizoenbier en wordt alleen tijdens het zomerseizoen gebrouwen. Hoe je ‘m drinkt? Al genietend op een terrasje onder de parasol is hij goed te combineren met lichte visgerechten zoals gamba’s en witvis. Asperges en geitenkaas zijn ook favoriete matches.

Beschrijving

  5.5%
  9

Brouwerijen

Dinkel Bieren


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur