Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 19

Biertype: Quadrupel
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Biertypering(en): Barrel Aged

Verpakking: Fles

Deze is gerijpt op vaten van Banyuls, een versterkte Franse dessertwijn afkomstig uit de Roussillon, ook wel een Vin Doux Naturel genoemd. De geur en de smaak van banyuls doen denken aan die van pruimencompote en cacao. Deze geur en smaak zijn naast bloemenhoning en gerookt eikenhout ook in deze batch duidelijk terug te vinden. Op de voorgrond blijft wel de smaak van La Trappe Quadrupel. Het mondgevoel van alcohol blijft aanwezig en vult de complexe en zoete smaak goed aan. De bitterheid blijft op peil door de aanwezigheid van houttannines. Het koolzuur geeft een lichte tinteling op de tong en de rooksmaak ijlt nog even in de keel na.

Vaten
Banyuls 83%
Nieuw Eiken High Toast 17%

Deze batch is geblend in februari 2015.

Brouwerijen

Bierbrouwerij De Koningshoeven


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur