Bieren
Volle Laag Sukerbôle
Biertype:
Tripel
Smaakcategorie: Blond & Krachtig
In productie: Ja
Vast assortiment: Ja
Verpakking: Fles
Dit bier wordt gebrouwen sinds 2020.
Gebrouwen bij:
- Tsjerkebier
(sinds 2020)
Een tripel met Fries suikerbrood (Sukerbôle). De ingrediënten van het suikerbrood geven de tripel een gelaagdheid met een volle smaak. Met deze tripel grijpen we terug naar de oorsprong van bier. Door vergisting van broodbeslag ontstond ca. 6.000 jaar geleden een laag alcoholisch bier. Bier uit brood dus. Omdat we Fryske Sukerbôle erg lekker vinden, konden we het niet nalaten om hier bier mee te brouwen. Het laag alcoholische deel hebben we wat minder nauw genomen.
volle laag:
1. alles over zich heen krijgen;
2. een zijde van een schip boven de waterlijn.
Beschrijving
8.5% | ||
Water, Gerste-, tarwe en aromamout, Suiker, Suikerbrood, Hop en Gist |
Brouwerijen
GudzekopAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop: