Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

SleutelWit

Biertype: Witbier
Smaakcategorie: Fris & Fruitig

Biertypering(en): Opdrachtbier

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier werd gebrouwen in 2014.

Belgisch stijl witbier met biologische spelt, tarwe, brouwgerst, hop, citroenmelisse en sleedoornbloesem. De smaak is dat van een Belgisch tarwebier met een verrassende twist. Verfrissend en dorstlessend. Drink SleutelWit goed gekoeld en met goede vrienden! De oplage is gelimiteerd (60 flessen van 75 cl) en iedere fles is genummerd. SleutelWit is een verzinsel van Peter Jongejans van De Bierwinkel Leiden. Eenmalig gebrouwen bij de Leidsche bierbrouwerij onder de naam van brouwerij Het Slot. Nadat de ketel leeg is, gaat de brouwerij op slot. Pas bij inspiratie voor een nieuw bier gaat Het Slot weer open.

Voor het eerst op fust verkrijgbaar op zondag 11 mei 2014 tijdens de Lentebierwandeling bij Lemmy's Biercafé. Na de Lentebierwandeling werd een beperkt deel van het bier op 75 cl flessen afgevuld die in oktober 2014 exclusief verkrijgbaar waren bij De Bierwinkel Leiden. Het bier werd ook getapt op het Leids Bierfestival 2014 op 28 juni 2014.

Beschrijving

  5%
  12.4
  7
  9
  water, biologische spelt, tarwe, brouwgerst, hop (Hallertau Mittelfrüh (bitterhop), Crystal (aromahop)), citroenmelisse, sleedoornbloesem, bovengist
  bovengisting

Brouwerijen

Leidsche Bierbrouwerij


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur