Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Deerhunter BA Blend 2017 Vol.I

Biertype: Russian Imperial Stout
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Biertypering(en): Barrel Aged

Verpakking: Blik

Dit bier werd gebrouwen in 2020.

Moederbrouwsel: Deerhunter

Barrel-aged versie van Deerhunter 2017, gerijpt op whiskey-vaten van Springbank uit 1996. In de nieuwsbrief van 20 mei 2020 schreef de brouwerij over dit bier:

Een aantal jaar geleden begonnen we met het aanleggen van ons vatenpark. Het tweede vat, een Butt Springbank 1996, wat we ooit kochten was een vat waarvan we toen nog niet wisten hoe bijzonder die was. Het vat was namelijk een Springbank 1996, gebruikt om Springbank Longrow te maken, een whisky uit de Campbeltown regio in Schotland.

Het verhaal gaat dat bij het maken van Longrow acht vaten non-peated en één peated worden gebruikt. Laat ons net nou een vat op de kop hebben getikt die dus de peated variant bevatte. Wat het vat extra bijzonder maakt is dat het 21 jaar lang de longrow heeft gerijpt, wat enorm lang is voor een Springbank Longrow.

Wij hebben vervolgens in 2017 onze Deer Hunter, een Russian Imperial Stout van 13.5%, erop afgevuld en nog een drietal jaar laten rijpen. We hebben het vat door de jaren heen geproefd en hij is eindelijk op het punt waarop we hem willen hebben. Het is een klapper van een bier geworden en uniek in zijn soort.

Wat kan je verwachten? In de geur een intense geur van salmiak, turf, leer, zoute trekdrop en umami. Qua mondgevoel zet het bier dik en stroperig aan met een lage carbonisatie. In de smaak vind je tonen van zoethout, chocolade, zoute drop en een stevige moutbitter. Het bier heeft een lange afdronk en heeft vanwege het hoge alcoholpercentage een stevige alcoholwarmte.

Op het etiket staat dat het een blend betreft, maar dit is een single barrel-release. In totaal zijn 1.000 blikken afgevuld en alleen via deze box te bestellen!

Beschrijving

  13.5%

Brouwerijen

Frontaal Brewing Company


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur