Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Met Jan naar de Maan

Biertype: Stout - Imperial / Double
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2018.

“Het geklingel van de glazen, de regen die zachtjes tegen de ramen tikt. Het bourgondische genieten, het altijd jezelf kunnen zijn. Met Jan naar de Maan: het gevoel dat je ervaart bij echte vriendschap”.
Janneke (Jan) is de zus van Loes van Impelen, ze staat in de keuken bij WT Urban Kitchen. Manuel (Maan) is haar vriend en de beste vriend van Kevin Hageman. Vrienden waar je op van aan kunt. Een vriendschap, zo sterk als het bier.

Dit bier is gebrouwen om Bourgondisch te genieten met elkaar. Voor de donkere dagen, maar ook in een snikhete zomer gaat deze er goed in.

Met Jan naar de Maan is een dikke, robuuste stout met tonen van koffie, karamel en biscuit. Door een klein beetje rookmout is het nog een beetje smoky ook. Donker en gevaarlijk. Een diepdonker bier, rijk van smaak. Karamel en mokka maken samen een gebalanceerde combinatie van zoet en bitter. Een stevige afdronk met vleugjes van drop en salmiak zorgt voor een intense smaakbeleving.

Sinds februari 2021 wordt het bier gebrouwen met verbeterde receptuur. Twee procent hoger in alcohol, dikkere structuur en nog meer explosie van koffie, chocolade en caramel. 

Beschrijving 2021 -

  11%

Beschrijving - 2021

  9%
  147
  96
  water, gerstemout, hop (Summit, Chinook, Willamette), gist

Brouwerijen

Brouwerij Eleven


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur