Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Gerrit De Struikrover

Biertype: Dunkelweizen
Smaakcategorie: Amber & Elegant

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2017.

De brouwerij schrijft op haar website over dit bier:

Donkerblond fris tarwebier (witbier) 6,5 vol%. Ongepasteuriseerd en ongefilterd natuurbier van hoge gisting. Donkerblond van kleur. De naam witbier vindt haar herkomst in oud Vlaams-Nederlands woord weitbier dat verbasterd is tot witbier hetgeen niets zegt over de kleur maar over de gebruikte grondstof tarwe. Herkomst naam van het bier:

We gaan terug naar 1800. Toen leefde in Den Bosch ene Gerrit, een gevaarlijke struikrover, die de Meierij onveilig maakte. Wanneer hij op rooftocht ging, was de eerste beste boer die hij tegenkwam de klos. Hij zou zich verkleden als onschuldige vrouw om zijn slag te slaan. Met de geroofde buit ging Gerrit samen met zijn kornuiten feest vieren in herberg De Pettelaer. Het verging Gerrit niet goed. Hij werd gepakt in Amsterdam en opgehangen. Zijn galgenmaal bestond uit een brandenwijntje met suiker. Niks leuks om er een gezellig liedje over te zingen dus. Wij weten dat hij en zijn kornuiten zich nog lange tijd schuil hebben gehouden in een volgroeid veld vol met prachtige tarwe, zaailingen van deze tarwe zijn als grondstof gebruikt in ons bier.

Van de tap verkrijgbaar bij Jongens van De Wit en afgevuld in 1 liter PET-flessen om mee te nemen of om cadeau te geven. Voor de horeca worden 20 liter fusten afgevuld.

Beschrijving

  6.5%
  29

Brouwerijen

Stadsbrouwerij Jongens van De Wit


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur